Skip links

Kan man rida lektion hos er?

”Kan man rida lektion hos er?”

”Kan man rida lektion hos er?” Jag brukar svara ”Nja, på sätt och vis”
Vårt fokus är inte ridning där man måste följa instruktioner under hela ridpasset. Det viktiga är att hitta lugnet, den avslappnade och ganska kravlösa ridningen vilket vi gör i första hand i och med hjälp av naturen. Det centrala under den uppsuttna hästtiden är koordination, medvetenhet, balans och fokus på nuet i samarbete med hästen. Eleven får ofta vara med och bestämma vad vi ska göra under hästtiden. Prestation och att vara duktig är långt ifrån vad vi pratar om.
Många gånger sker delar av ridningen i tystnad, ibland pratas det om allt från kompisar, fantasier, kalas, syskon, önskningar, skola men inte minst vad de upptäcker i naturen med sina sinnen.
Sen pratar vi lite sits, hjälper, vart skänkeln ska vara, hur handen ska hållas, lätt sits, lättridning osv. men just här är det en bisak…
Det viktigaste är trygghet, njutning, glädje, avslappning, självkänsla och närvaro. Och inte minst att få dela sin stund med hästen som är en ärlig och omtänksam vän.
Våra hästar är inte heller utvalda utifrån prestation. De är hos oss för att de har ett inre lugn, är vänliga och har en förmåga att utmana lite lagom. För att de är just som de är, individer med stora ❤️ De befinner sig också hellre ute i naturen än på en ridbana.

Leave a comment