Hästunderstödda Insatser

Alla kan få hästtid hos oss på Fridstorp

Här på Fridstorp vill vi tillsammans med våra hästar skapa härliga stunder och minnen för barn, ungdomar och vuxna för att sedan ta med sig i sin vardag och för resten av sina liv.

På Fridstorp ges möjligheten att i egen takt umgås med och efter individuella önskemål lära känna hästen som individer och upptäcka hur kontakten med hästarna ger en positiv inverkan på oss som människor. Målsättningen är att deltagaren alltid ska känna sig trygg och att de som inte trivs med att befinna sig i större sociala sammanhang så som att rida i grupp ändå ska kunna få hästtid/ridtid. Som mest har gården haft sex ridgrupper per vecka med fyra barn i varje grupp.

Barn och ungdomar med med olika typer av funktionsnedsättningar, såväl fysiska som psykiska, är välkomna att delta i hästverksamheten. Vi anpassar just er hästtid efter era önskemål och behov för att tiden hos oss ska vara avkopplande, en stund där man kan vara sig själva och hitta tid för återhämtning. Gården och tiden med hästarna ska för en stund vara en fristad.

Fokus vid ridningen ligger på sits, balans, koordination och koncentration samt en trygg samvaro med hästarna. Fridstorp erbjuder ridning tills man kan trava själv, balanserat och kan koordinera sina rörelser. När man kommit så långt att man är redo för lära sig galoppera är det dags att gå vidare till andra aktörer som erbjuder ridverksamhet och ridlektioner. Det finns även möjlighet att bli medryttare på någon av gårdens ponnyer.

När ni kommer till gården möter möter vi er och tar emot när ni kommer till gården. Vi tar sedan ansvar för ert barn och deras hästtid.

ENSKILD HÄSTTID

60 minuter egen hästtid som du har möjlighet att delta i planeringen av.  Vi gör gemensamt i ordning hästen vilket även kan vara som ett kortare teoripass där vi pratar om hur man sköter en häst, hästens beteende och instinkter samt hur hästen kommunicerar. 

Hästtiden anpassar vi efter elevens eventuella önskemål utifrån vad barnet vill eller behöver öva på. Om man önskar att rida så sker det i första hand ute i naturen men kan också bli ett pass på ridbanan för att öva teknik, balans, koordination och koncentration. Om önskemålet är att få komma ut i naturen med hästen och rida kravlöst ser vi till att uppfylla det. 

Under Hästtiden kan man rida, åka vagn, promenera med hästen eller bara rykta. Att rida är inte ett krav.

60 min 400 kr

MINDFULNESS RIDNING

60 min Mindfulness ridning innebär en stunds avkoppling på gården med skogstur till häst i lugnt tempo. Fokus är att öppna sina sinnen och bli mer närvarande i stunden. Forskning visar att naturen och hästen hjälper oss att minska stress och att läka. Genom vår Mindfulness ridning får man ta del av båda dessa välgörande faktorer.

Det är en kravlös stund där hästen tillsammans med en ledare tar med dig ut i naturen, du behöver bara fokusera på dig själv och uppleva naturen genom att öppna dina sinnen.

Du blir vägledd till att slappna av och att fokusera på dig själv. Aktiviteten innebär ingen aktiv ridning eller att du behöver inverka på hästen, den bär dig ut i naturen.

Din stund på gården avslutas med en stillsam stund i vår hängstol med utsikt över sundet och hästarna eller i vårt uppehållsrum vid brasan och en kopp te.

Nyttja din friskvårdsersättning för aktiviteten

600 kr.

RIDGRUPP

Obs! Inga ridgrupper är planerade HT-23.

Vid de tillfällen vi anordnar ridgrupper pågår de under perioden v. 14-23 samt v. 34-43. Övriga veckor har öppna ridgrupper som är tillgängliga för alla att anmäla sig till.

De fasta ridgrupperna innebär att vi träffas vid sex tillfällen för att lära oss grunderna i ridning, hästens skötsel, hur man umgås med och hanterar hästar och varför de beter sig som de gör. Fokus är att barnen ska känna sig trygga och avslappnade i mötet med hästen och på hästryggen. Teori ingår under den tiden vi gemensamt gör iordning hästen innan eller efter ridningen. I första hand rider vi ute i naturen och vid något tillfälle övar vi teknik på ridbanan. Vi möter alltid upp er och finns tillgängliga för att stötta även medföljande vuxen/förälder. Vid första tillfället ingår en föräldrautbildning för att tiden med hästen ska vara trygg och säker.

Max fyra barn/grupp, detta för att vi ska kunna möta varje barns individuella behov och önskemål även när de rider i grupp.

Våra ridgrupper är för barn i åldern 3-9 år.

 

RIDLÄGER

Förutom planerade ridläger kan vi även skräddarsy upplägg för ridläger för de som önskar. Kanske om man vill samordna flera tillfällen för syskon, kusiner eller kompisar.

Kontakta oss för mer info.

ÖVRIGA AKTIVITETER 

Gårdsfritids, Stallhäng, barnkalas, ponnypyssel, ridutflykter m.m.

Kontakt info

By Fridstorp

Copyright © 2021. All rights reserved.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.