Gårdens historia

Vår historia - Fridstorp

GÅRDENS HISTORIA

Gården Fridstorp har funnits sedan mitten av 1800-talet. Det är oklart när släkten tog över gården  men lagfartsbeviset är daterat 29 september 1884. Dock tror vi oss  veta att de bodde här tidigare. Simone är femte generationen som bor på gården.

RIDVERKSAMHET

Hästar har funnits på gården i perioder men då främst som ett hjälpmedel i jordbruket. 

Fridstorps ridverksamhet startade sommaren 2020. Familjen hade då en handfull ponnyer och började erbjuda ponnyridning via sociala medier. Intresset visade sig vara stort och flera efterfrågade möjligheten att få fortsätta rida efter sommaren.
Gården erbjuder numera främst ridning på helger för barn mellan två och tolv år i små ridgrupper samt enskilda ridtider. Gården har stall, flera hagar, en belyst ridbana och idylliska ridvägar i skog och vid vattnet. Man arrangerar också andra aktiviteter tillsammans med hästarna, som prova på-ridning, ridutflykter, gårdsfritids, ridläger och barnkalas.

Mörbylånga kommuns Tillgänglighetspris 2021

Fridstorp – ridverksamhet fick i december 2021 ett projektbidrag från Sparbanksstiftelsen Öland för att kunna fortsätta att utveckla verksamheten. Projektbidraget ska möjliggöra utbildning i metoden “Lära med hästar” steg 1.

 

Fridstorp – ridverksamhet tilldelades i december 2021  Mörbylånga kommuns Tillgänglighetspris med motiveringen:

Fridstorp ridverskamhet öppnar upp sin gård i Böle på Öland för alla barn och ungdomar som vill möta hästar och djur. De brinner för varje unik individ och tänker att ingenting är omöjligt. Om man så bara vill borsta och klappa eller om man vill hoppa upp på hästryggen och ta sig en tur, så är dem där för att gudia och stötta. De ger barn och ungdomar med olika typer av funktionsvariationer, såväl fysiska som psykiska, möjligheten att rida och möta hästar på sin egen nivå“.

 

Kontakt info

By Fridstorp

Copyright © 2021. All rights reserved.