Våra hästar

Träffa alla våra hästar

Här finner du information om våra fina hästar som finns på Fridstorp

Mozart

Shetlandsponny, född 2004. Han är minst på gården och har varit en i familjen sedan 2010. Gårdens älskade lilla maskot med en räv bakom örat. Retas inte bara med sina hästkompisar utan även gärna sin husse. Han har med sin lilla storlek skrämt många hästar på Öland genom åren. Hans bästa kompis är Minna.

Walle

Welsh, född 1994 och är därmed äldst på gården. Han älskar att hoppa och tycker att all hoppning är på tid, det ska gå snabbt! Vänlig och tar det väldigt försiktigt med de yngsta barnen. Utmärk att lära sig trava och galoppera på då hans gångarter är väldigt mjuka.

Champis

Shetlandsponny, född på gården 1999 och har lärt väldigt många barn att rida och varit deras grund till att de idag älska hästar. Vänlig och pigg. Galopperar hellre än travar.

Minna

Shetlandsponny, född 2001 och flyttade till gården september 2020. Hon är en pigg ponny med lite dåligt tålamod och vill snabbt komma iväg när hon förstår att det är dags för ridning eller körning. Minna kan man köra vagn med och det är nog faktiskt det bästa hon vet. Älskar att bada i havet

Florrie

Korsningsponny, import Irland född 2014 som flyttade in på gården i juni 2021 efter en lång resa från Irland. Hon är en vänlig ponny med mycket energi men lyhörd. Älskar att bada i havet. Florrie är 120 cm hög

Maddie

Irish cob, import Irland född 2013. Kom direkt från Irland till oss i februari 2020. Hon är 148 cm hög. En lugn men pigg ponny som gillar det mesta så som att hoppa, frihetsdressyr och att bada.

Bill

Korsningsponny född 2016 som flyttade från Irland till Fridstorp i februari 2021. Vänlig ponny som man lätt tycker om. Med sitt ljusblåa öga väcker han lite extra uppmärksamhet. 127 cm hög. Även Bill älskar att bada i havet.

Charm

Korsningsponny född 2014, import Irland. Flyttade till gården tillsammans med Bill. Den mest vänliga ponny vi har. 116 cm hög. Bokar man ett Pippi kalas kommer Charm i rollen som Lilla Gubben. Hon tycker också att bada är riktigt mysigt

Oopsie Daisy! (Lilla Hoppsan!)

Charm hade med sig en liten överraskning från Irland. Den 4 november 2021 föddes hennes dotter, Lilla Oopsie Daisy som också kallas för Lilla Hoppsan! En tuff och livlig liten individ som tidigt lärt sig att barn är roliga att vara med.

Att hästar gör skillnad visar bland annat rapporten: Hästen och Folkhälsan från HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse) där flera goda exempel lyfts fram. Hästar fungerar idag som medhjälpare inom rehabilitering, habilitering, psykiatri, social omsorg och specialpedagogisk verksamhet. Ridning är också en viktig fritids- och friskvårdsaktivitet för många barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning.

Kontakt info

By Fridstorp

Copyright © 2021. All rights reserved.